Asigurarea de raspundere civila pentru autovehicule RCA

Intr-o companie, masinile acesteia sunt utilizate de categorii variate de persoane, atat soferi profesionisti, cat si amatori. Fiecaruia dintre acestia i se poate intampla sa loveasca o alta masina, in tara sau in strainatate.
Orice incident este neplacut pentru ambele parti, iar cel vinovat trebuie sa suporte cheltuielile pentru reparatia vehiculului avariat. Pentru ca  sa va puteti ocupa de cresterea afacerii dumneavoastra, fara griji suplimentare, este necesar (si obligatoriu) sa incheiati o asigurare de raspundere civila auto.
Cu Professional Broker aveti siguranta ca problemele pe care le-ati putea pricinui celorlalti participanti la trafic, vor fi rezolvate fara prea multe batai de cap, iar despagubirile se vor plati rapid. 

Despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care nu le-ati despagubit anterior, pentru:

  • vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial
  • pagube materiale
  • pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat
  • cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata

Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la urmatoarele valori:

Pentru anul 2011:

  • pentru pagube materiale -750.000 EUR/eveniment
  • pentru vatamari corporale si deces 3.500.000 EUR/eveniment

Pentru anul 2012:

  • pentru pagube materiale -1.000.000 EUR/eveniment
  • pentru vatamari corporale si deces 5.000.000 EUR/eveniment

Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectiva si cel prevazut in contractul de asigurare.

Va este de folos informatia de pe aceasta pagina?