Asigurarea de raspundere a transportatorilor - CMR/RTR

Activitatea de trasport implica o mare responsabilitate, o asigurare adecvata a raspunderii privind pierderea sau avarierea marfurilor si bunurilor transportate este esentiala pentru stabilitatea financiara a companiei dumneavoastra.

Firmele care efectueaza transporturi interne sau internationale de marfuri cu vehicule, este raspunzatoare pentru integritatea bunurilor transportate.

Un transport rutier implica numeroase riscuri:

- pierderea

-furtul

-deteriorarea bunurilor transportate

Asigurarea de raspundere a transportatorului iti ofera siguranta ca, in cazul in care ti se intampla un eveniment neplacut in activitatea ta, vei beneficia de suma necesara pentru despagubirea proprietarului bunurilor transportate.

Activitatea de trasport implica o mare responsabilitate, o asigurare adecvata a raspunderii privind pierderea sau avarierea marfurilor si bunurilor transportate este esentiala pentru stabilitatea financiara a companiei dumneavoastra.

 In functie de limitele teritoriale in care operati, puteti alege:

  • Asigurarea de raspundere a transportatorului rutier, in calitate de caraus, pentru marfurile transportate in trafic international (CMR)

Riscuri asigurate:

-pierderea sau avarierea marfii, in conformitate cu prevederile Conventiei referitoare la contractul de transport international de marfuri pe sosele (C.M.R.) semnata la Geneva pe data de 19 mai 1956, intrata in vigoare la 02 iulie 1961 si modificata prin Protocolul din 05 iulie 1978.

sau

  • Asigurarea de raspundere a transportatorului rutier, in calitate de caraus, pentru marfurile transportate pe teritoriul Romaniei (RTR)

Riscuri asigurate: pierderea sau avarierea marfurilor transportate pe timpul unui transport rutier executat pe sosele, cu vehicule autorizate legal, care au la baza o culpa a transportatorului si/sau a conducatorului autovehiculului.

Acoperirea oferita de polita de asigurare este valabila din momentul primirii marfurilor pana in momentul livrarii acestora.

 

Riscuri suplimentare pe care le puteti acoperi:

  • Furt;
  • Deprecierea sau alterarea marfurilor transportate cu vehiculele rutiere dotate cu instalatii de frig, in cazul defectiunilor aparute la aceste instalatii in timpul transportului sau
  • Deprecierea prin inghet a marfurilor transportate cu vehiculele rutiere dotate cu instalatii de incalzire, in cazul defectiunilor aparute la aceste instalatii in timpul transportului.

Puteti incheia asigurarea pentru un transport determinat in zile, saptamani  sau pentru o perioada de un an.

Solicitati o oferta.

Va este de folos informatia de pe aceasta pagina?