Asigurarea de raspundere a chiriasului PJ fata de proprietar

Compania dumeavoastra isi desfasoara toata activitatea sau o parte dintre activitati in locatii inchiriate. Exista in orice moment riscul ca, pe parcursul derularii activitatii, sa se produca evenimente care pot conduce la avarierea sau distrugerea locatiilor inchiriate sau a dotarilor/bunurilor inchiriate odata cu acestea.
Daunele si avariile provocate accidental bunurilor proprietarului sau locuintei inchiriate va pot costa scump.
Asigurarea de raspundere civila a chiriasului fata de proprietar se va dovedi un sprijin real in astfel de situatii.
Professional Broker de Asigurare va poate oferi suportul necesar pentru a incheia o astfel de asigurare, pentru a putea acoperi pagubele pe care, in mod accidental, le-ati putea produce bunurilor sau locatiei inchiriate.

Puteti incheia o asigurare de raspundere civila a chiriasului fata de proprietar daca sunteti persoana juridica cu sediul in Romania, care detine dreptul de folosinta temporara a unui imobil cu sau fara dotari aferente, in baza unui contract de inchiriere incheiat cu un proprietar.

In cazul in care compania dumneavoastra a produs pagube proprietarului de la care a inchiriat o locatie, va trebui sa suporte cheltuielile pentru acoperirea acestor pagube. Daca aveti o asigurare de raspundere civila, societatea la care ati incheiat asigurarea, va plati in locul dumneavoastra astfel:

  • in cazul producerii de vatamari corporale proprietarului, se vor achita cheltuielile necesare restabilirii sanatatii acestuia, cheltuieli de deces sau pensii de intretinere pentru mostenitori
  • in cazul producerii de pagube la locatia sau bunurile inchiriate se vor achita cheltuielile necesare repararii bunurilor sau inlocuirii acestora
  • cheltuielile de judecata, in cazul in care pentru solutionarea cererii de despagubire s-a apelat la instantele de judecata iar acestea au stabilit despagubiri in sarcina dumneavoastra.Va este de folos informatia de pe aceasta pagina?