Asigurarea de sanatate

Cui se adreseaza asigurarile de sanatate ?

Asigurarea privata de sanatate se adreseaza persoanelor FIZICE si celor JURIDICE –  in calitate de Contractanti pentru angajatii proprii.


Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii care prevede ca:

•angajatorii pot incheia contracte de asigurare voluntara de sanatate pentru angajatii lor (deductibilitate de 400 euro/an/persoana)ceea ce reprezinta un beneficiu aditional la drepturile salariale.
  1.         sunt cheltuieli deductibile din profit – neimpozitate
  2.         sunt beneficii salariale ale angajatului si supuse impozitarii

Modificari preconizate in 2013:

-  O hotarare a Ministerul Sanatatii prevede absenta decontarilor statului pentru spitalele private - in acest caz romanii  vor apela la polite private sanatate.

 -  Din luna martie 2013 pacientul va plati o suma modica, coplata (~10 lei) pentru servicii asigurate in spitale, cu exceptia celor de urgenta

 

SERVICII MEDICALE OFERITE

Asiguratul poate solicita programarea la urmatoarele servicii medicale:

 1. Consultatii medicina generala

2. Asistenta medicala in ambulatoriu - consultatii medicale de specialitate (la toate specialitatile – anamneza, examen si diagnostic clinic)
3. Investigatii paraclinice  • analize de laborator pentru patologie de rutina (analize de singe, de urina, examene secretii - sputa, lichid de punctie, examene imunologice etc)• analize de laborator destinate unei patologii specifice (imunologie markeri tumorali, virali infectiosi, endocrini, etc) la recomandarea medicului specialist
4. Manopere diagnostice si terapeutice pe specialitati: Alergologie (test alergologic), Cardiologie (EKG), Pneumologie (explorari functionale respiratorii – spirometrie), Dermato-venerologie (electrocauterizare), Oftalmologie (tonometrie), ORL (audiometrie), Reumatologie (infiltratii peridurale), etc.
5. Examinari radiologice si investigatii cu ultrasunete (radiologii, ecografii, endoscopii: colongiopancreatografie – pentru afectiuni ale ductului biliar si pancreatic; colonoscopie – afectiuni ale colonului, etc.)

6.Investigatii inalta performanta – RMN, CT, Scintigrafie, Angiografie etc.

7. Mici interventii chirurgicale (ex. punctia sinusului maxilar - sinuzite; plagi minore de piele;  indepartarea unghiei; dilatarea uretrei – stenoze; etc.)
8. Servicii de spitalizare  a) in spitale private agreate cu cazare in regim de spitalizare, in conditii hoteliere ridicate, alimentatie, avand acoperire pentru consultatii de specialitate efectuate de medici specialisti, investigatii paraclinice necesare stabilirii diagnosticului, medicatie necesara pe parcursul spitalizarii.b) in spitale de stat pentru  spitalizare continuua pentru un diagnostic atunci cind tratamentul nu poate fi aplicat in conditiile asistentei medicale ambulatorii, in baza referatului medical emis de medicul specialist agreat sau in cazurile de urgenta
9. Servicii medicale stomatologice ce permite acces gratuit la tratamente de stomatologie preventiva, restaurativa, conservativa si chirurgicala (control initial, radiografii, extractii simple, tratamente de canal, etc.);
10. Coplata dispozitive oftalmologice - Rame ochelari, Lentile simple, bifocale
11. Serviciu call center – MEDIFON disponibil 24 de ore din 24 de ore 7 zile din 7, la care un operator call center va sta la dispozitia asiguratului pentru programari si informatii

 

Alte servicii medicale

 Servicii de medicina muncii - conform Legii 319/2006, cuprinzand:

•examenul medical  initial

•avizul de aptitudine la angajare,
•examenul medical  periodic
•eliberarea fiselor de aptitudine,
•monitorizarea starii de sanatate a angajatilor,
•consultatii spontane solicitate de angajati pentru simptome pe care le atribuie conditiilor de munca.
•consilierea serviciului de securitatea muncii pentru evaluarea riscurilor de imbolnavire profesionala, reabilitatre si reconversie profesionala .
Avantajele acestor servicii medicale:
•urmarirea si gestionarea centralizata a fiselor de aptitudini
•evidenta valabilitatii fiselor de aptitudine ale angajatiilor si programarea serviciilor medicale de medicina muncii pentru angajatii ale caror fise de aptitudini expira.
Va este de folos informatia de pe aceasta pagina?